Політика

Британська розвідка проаналізувала затримання Гіркіна

Британська розвідка

Затриманий в Росії Ігор Гіркін послідовно критикував російське Міністерство оборони, але «останніми днями» його коментарі були спрямовані напряму на президента РФ Володимира Путіна. Про це заявила розвідка Великої Британії, коментуючи його арешт.

«Цей крок, скоріш за все, розлютить інших членів спільноти військових блогерів – та деяких військових – які здебільшого вважають Гіркіна проникливим військовим аналітиком і патріотом», – йдеться в повідомленні.

Розвідка вказує на те, що Гіркін грав важливу роль на початку російської агресії на Донбасі в 2014 році. При цьому відомство припускає, що його риторика посилилася після спроби збройного заколоту засновника «Вагнера» Євгена Пригожина.

«Хоча Гіркін не є союзником групи «Вагнера», він, ймовірно, був лише більш готовий розширити межі публічної критики в контексті невдалого заколоту керівника «Вагнера» Євгена Пригожина в червні 2023 року. Табу на неприховану критику путінського режиму значно послабилося», – висновує розвідка.

Ігоря Гіркіна 21 липня заарештували за звинуваченням у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності в інтернеті. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling