Кримінал

В Одесі затримали “колегу” Стремоусова

сбу

Служба безпеки України затримала в Одесі блогера-ворожого пропагандиста, якого називає “правою рукою” загиблого колаборанта з Херсонщини Кирила Стремоусова. 

“До повномасштабного вторгнення Росії вони разом організовували проплачені масові акції, спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь країни-агресора.

На період захоплення частини Миколаївської області та Херсона Стремоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації РФ, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території.

Для поширення деструктивного контенту використовував власні сторінки і канали в Youtube, Facebook та Instagram, а також у забороненій соцмережі “Вконтакте” із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів. На цих інтернет-ресурсах він заперечував існування Української державності та українського народу”, – повідомили в СБУ.

Також чоловік закликав ухилятися від призову до Сил оборони України, а його відео і публікації поширювали “центральні рупори Кремля” під виглядом “позиції” пересічних українців.

Затриманого арештували і повідомили про підозру за трьома статтями ККУ, зокрема  заперечення збройної агресії РФ і дії, спрямовані на захоплення державної влади.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling