Кримінал

Директора підприємства “Укроборонпрому” підозрюють в одержанні міліонного “відкату”

25 Жовтня 2022 21:04
Укроборонпром

Директору державного приладобудівного заводу, яке входить до складу «Укроборонпрому», повідомили про підозру в одержанні 2,44 млн грн «відкату» та недекларуванні нерухомості за кордоном.

Про це повідомляють НАБУ та САП.

Слідство встановило, що посадовець впродовж вересня 2016 – січня 2017 років отримав від осіб, пов’язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій з оплатою товарів.

За даними слідства, директор держпідприємства безпідставно оплатив поставку товарів військового призначення на користь ТОВ «Оптимумспецдеталь». Фактично поставки не відбувалися, але держпідприємство перерахувало на рахунки компанії понад 4 млн гривень. Після цього фактичний керівник «Оптимумспецдеталі» передав посадовцю «відкат» на понад 2,44 млн гривень.

Крім того, правоохоронці здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації за 2020 рік інформацію про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн.

Дії директора держпідприємства кваліфікували за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 366-2 КК України.

Наразі досудове розслідування триває. САП та НАБУ розслідують й інші можливі корупційні злочини на підприємствах ДК «Укроборонпром».


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling