Думки

Перемога парламентської дипломатії

24 Січня 2018 13:17
Ірина ЄФРЕМОВА

На цьому тижні мої колеги продовжують тримати дипломатичний фронт у Парламентській Асамблеї Ради Європи. І вже здобули потужну ідеологічну перемогу через ухвалення ПАРЄ Резолюції про гуманітарні наслідки війни в Україні.

Декілька днів тому у Верховній Раді точилося протистояння навколо прийняття законопроекту №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Тоді наша фракція «Народного фронту» невтомно доносила колегам з інших фракцій і всьому суспільству, що ухвалення цього Закону суттєво зміцнить правові позиції України на міжнародній арені.

Незважаючи на те, що документ поки що не набув чинності, адже проросійські «консерви» тимчасово заблокували його, сам факт ухвалення законопроекту Верховною Радою дався взнаки. В прийнятій ПАРЄ Резолюції вже є посилання на нього з чітким формулюванням «Росія – агресор, частина Донбасу – окупована територія». Також Росію закликали додержуватися всіх попередніх Резолюцій стосовно Донбасу та Криму.

Впевнена, це – лише перший виразний очевидний доказ дієвості та необхідності ухваленого нами Закону. А тепер лише згадайте, скільки званувачень і бруду було вилито на «Народний фронт» на шляху до прийняття цього Закону. Це не перший раз, коли наша команда домагається прийняття важливих для України рішень не завдяки, а всупереч. Вже навіть встиг виробитись стійкий імунітет.

Час завжди все розставляє по своїх місцях. Колись і звернення екс-премєра Арсенія Яценюка з приводу «Нафтогазу» до Стокгольмського арбітражу викликало скепсис та хіба що ледачим не здіймалося на кпини, а сьогодні багато хто з тодішніх критиканів розповідає про свій «внесок»…

Але головне в тому, що в цей передостанній січневий тиждень Україна отримала чергову важливу перемогу на міжнародному фронті боротьби з російським окупантом. Навіть символічно, що це відбулося у дні, коли ми відзначаємо 100-річчя проголошення Незалежності Української народної республіки…

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling