Думки

Із Днем Соборності!

22 Січня 2018 00:16
Ірина ЄФРЕМОВА

Дорогі земляки!

Щиро вітаю всіх нас із надзвичайно важливою датою – Днем Соборності України. Цьогоріч сьогодні подвійне свято – адже рівно 100 років тому Центральною Радою було ухвалено IV Універсал, яким проголошено такі слова: «Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого незалежною Вільною Суверенною Державою Українського Народу».

Кожна літера фактично просякнута кров`ю поколінь, які прагнули жити у власній державі, за своїми законами і правилами та не прогинатися під зайдами та окупантами. На жаль, тоді, 1918-ого, цим рядкам не судилося вповні втілитися в життя. Позаяк, для цього знадобилося не одне буремне і стражденне десятиліття, оповите війнами, Голодоморами, репресіями, через які продовжували гинути мільйони українців.

Згадуючи ці дати, ми маємо пам`ятати найголовніше – занадто велику ціну сплатив наш народ за свою свободу. Сьогодні, коли по всій Україні покладаємо квіти до монументів Незалежності і згадуємо всіх українських лицарів та героїв, маємо не забувати ані на мить про велику відповідальність, яка покладена долею саме на наше покоління. Остаточно реалізувати проголошену 100 років тому місію – зробити наші терена Вільною Суверенною Державою Українського Народу.

І ще додам до цих слів, закарбованих нашими предками, – рівноправною представницей єдиної європейської сім`ї.

Із Днем Соборності!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling