Політика

ЗМІ: США сьогодні можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні

зброя, німеччина, сша

США вже сьогодні, можливо, оголосять про новий пакет військової допомоги Україні. Як повідомляє CNN, пакет включатиме 500 млн доларів у вигляді зброї та спорядження безпосередньо з резервів США та близько 1,7 млрд доларів у вигляді постачання військових підрядників у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

За даними CNN, яке посилається на джерело у Вашингтоні, в Україну буде поставлено, зокрема, керовані ракети дальністю дії 150 км, боєприпаси для артилерії та реактивних систем залпового вогню HIMARS, а також необхідне обладнання для ракетного комплексу Patriot.

Тим часом уряд ФРН має намір схвалити передачу Україні бойових танків Leopard 1 з промислових запасів, повідомляє газета Süddeutsche Zeitung. Офіційно передачу цих танків Києву ще не схвалено, наголошує агентство dpa з посиланням на джерело в урядових колах.

Німецькі компанії Rheinmetall та Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft можуть вже найближчим часом підготувати для відправки в Україну десятки танків Leopard 1, проте, зазначає SZ, досі не вирішено проблем із закупівлею боєприпасів.

Минулого тижня Берлін ухвалив рішення про постачання Україні 14 основних бойових танків Leopard 2 зі складів бундесверу.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling