Суспільство

Журналісти Bihus.Info стверджують, що за ними слідкувала СБУ

сбу

Журналісти-розслідувачі з Bihus.Info кажуть, що ідентифікували тих, хто встановив приховані камери у готельні номери для стеження за редакцією. Це була Служба безпеки України.

Про це повідомляється на сайті Bihus.Info, передає УП.

Повідомляється, що зробити це вдалося завдяки відео з камер безпеки відпочинкового комплексу, де редакція перебувала 27 грудня 2023 року.

Журналісти пишуть, що за операцію відповідав департамент захисту національної державності СБУ. Судячи з відео, до встановлення техніки, ймовірно, залучали і департамент оперативно-технічного забезпечення СБУ.

Операція спецслужби тривала 6 діб.

Спершу представники СБУ під легендою замовлення корпоративу для офісних співробітників двічі у період 15-22 грудня 2023 р. прибували в комплекс, щоб детально оглянути номери, в заселиться редакція Bihus.Info.

Групу, що оглядала заклад, очолював високий худий чоловік. У ньому редакція ідентифікувала Кравченка Ігоря Борисовича, співробітника СБУ.

Потім, 26 грудня, під легендою власного корпоративу в комплекс прибули три десятки людей знову на чолі з тим самим Кравченком. Вони привезли великі валізи, в яких вірогідно перебувала необхідна для встановлення техніка.

Серед людей у групі журналісти також упізнали Євгена Олександровича Коноваленка, який регулярно заходить всередину ДЗНД. У 2020 році він подавав декларацію як співробітник СБУ.

27 грудня, окрім Bihus.Info, в комплекс заселилися кілька осіб, також пов’язані з Ігорем Кравченком. Як випливає з камер безпеки комплексу – для ведення зовнішнього спостереження за редакцією.

Після виїзду Bihus.Info з комплексу, ввечері 28 грудня, в більшість номерів, де перебувала редакція, заїхала інша група чоловіків. У цій групі чоловіків, яка очевидно приїжджала забирати приховану техніку, також був щонайменше один з тих, хто раніше відвідував “корпоратив” з Ігорем Кравченком.

1 січня в комплекс повернулася ще одна, уже третя, група.

Редакція вважає, що приховані камери були незаконно встановлені у сауні та щонайменше 8 кімнатах (будинки “Морква”, “Вишеньки”, “Хата 2”, “Хата3”).


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling