Суспільство

Зеленський прокоментував атаку на Україну 26 серпня 

зеленський, ракетний удар
Ілюстративне фото / ДСНС

26 серпня російські окупанти атакували цивільну та енергетичну інфраструктуру України, застосувавши понад 100 ракет та близько 100 ударних дронів типу “Шахед”.

Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський у Telegram.

“Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні “Шахедів”. І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси і західних областей. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога”.

За словами президента, є багато пошкоджень в енергетиці. Водночас він підкреслив, що всюди вже тривають відновлювальні роботи – ремонтні бригади працюватимуть цілодобово і електрику мешканцям повернуть.

“Путін собі не зраджує: це хвора істота – всім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло: він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор”, – наголосив президент.

Він додав, що “кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб припинити війну зробити це справедливо.

“Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і “Шахеди”, і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення”, – підсумував Зеленський.


Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling