Політика

Зеленський: ”Давайте не будемо кидати людей під танки”

зеленський, контрнаступ

Президент України Володимир Зеленський відповів частині західної аудиторії, яка очікує «швидкої перемоги» та вчергове пояснив, чому наступ українських сил, які мають ініціативу на півдні, йде саме у такому темпі.

«Так, я розумію, що завжди краще бачити перемогу швидше. Ми теж цього хочемо. Але питання в ціні… цієї перемоги. Тому давайте не будемо кидати людей під танки в буквальному сенсі. Давайте планувати наш контрнаступ так, як підказують наші аналітики, наша розвідка. І деякі наші населені пункти вже звільнені. Тому я вірю в нашу перемогу», – сказав Зеленський в ефірі програми «GPS» Фаріда Закарія на CNN 23 липня, передає The Hill.

Президент пояснив, що наступ українських військ, який планувався на весну, був затриманий через брак боєприпасів, озброєння та недостатню кількість бригад, які пройшли відповідне навчання. Саме це, на його думку, дала росіянам більше часу для створення мінних полів та укріплених ліній оборони.

«Безумовно, вони мали навіть більше часу, ніж їм було потрібно. Через це вони побудували більше цих ліній. І, дійсно, у них багато мін на наших полях. Через це повільніший темп наших контрнаступальних дій. Ми не хочемо втрачати наших людей, наш особовий склад. І наші військовослужбовці не хочуть втрачати через це техніку», – сказав Зеленський.

Раніше видання Wall Street Journal заявило, що західні військові чиновники знали, що у Києва перед початком великого весняного наступу немає достатньої підготовки і озброєння – бракувало всього: від снарядів до бойових літаків, але «вони сподівалися, що українська мужність і винахідливість переможуть».


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling