Лонгріди

WSJ: Брак зброї та підготовки загрожує завести Україну у глухий кут у боротьбі з Росією

контрнаступ

Західні військові розуміли, що Київ не має ні підготовлених солдатів, ні озброєнь, щоб розпочати контрнаступ. Вони сподівалися на українську хоробрість та винахідливість, пише The Wall Street Journal.

Мінні поля, потужна оборона та російська авіація не дозволили Києву досягти успіхів. Ситуація ризикує стати патовою та спричинити безглузду загибель людей. І оскільки ймовірність прориву знижується, перед Вашингтоном і союзниками постає перспектива тривалого конфлікту. А це вимагатиме величезних нових постачань зброї та підготовки солдатів Києва.

У Байдена попереду президентські вибори. І тому він дуже обережно підходить до питання допомоги. І його нерішучість починає дедалі більше контрастувати з поглядами Європи. Там вважають, що Україна має перемогти, щоб забезпечити безпеку на континенті. Але європейські військові не мають достатніх ресурсів для підтримки.

Нездатність Києва прорвати російську оборону показала Заходу, що українські війська потребують додаткової підготовки, більшої кількості техніки та потужної ППО. Водночас західна та українська розвідки говорять про низький моральний дух російських військ. Це спричинено міжусобицею серед російських командирів. Росія не в змозі захопити ініціативу та атакувати, але може стримувати київські війська.

У Києва недостатньо військ, щоб слідувати військовій доктрині. Вона передбачає як мінімум триразову чисельну перевагу у наступі. Експерти вважають, що ЗСУ сконцентрувалися на дрібних атаках на рівні рот. І артобстріли перед їх настанням буквально попереджають ЗС РФ, що українці пішли у бій. Цей підхід робить уразливими і медичні та тилові бригади.

Україна не має переваг у повітрі. Нестача ППО у Києва дозволила Росії панувати на більшій частині фронту. Хоча авіація не може вільно літати над усією Україною. На думку аналітиків, перші F-16 можуть з’явитися на полі бою на початку наступного року.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling