Економіка

WSJ: Російський олігарх пропонує Україні $1 млрд в обмін на відміну санкцій проти нього

санкції

За інформацією Wall Street Journal, російський бізнесмен Михайло Фрідман готовий переказати 1 млрд доларів свого особистого статку в український банк Альфа-банк Україна, який 12 серпня було вирішено перейменувати на “Сенс-банк”.

Повідомляється, що своєю пропозицією російський бізнесмен розраховує переконати владу Великобританії зняти з неї санкції.

Пропозиція Фрідмана – далеко не єдина такого роду, пише WSJ. Багато внесених до чорних списків російських підприємців, а також цілі банки та компанії таємно пропонують владі на Заході подібні угоди, стверджує видання.

Сам Фрідман заперечує, що робив таку пропозицію, однак у своїй публікації WSJ посилається на голову наглядової ради Альфа-банку України (нині “Сенс-банк”) Романа Шпека, який стверджує, що такий запит надходив.

У Британії вже відреагували інформацію Wall Street Journal.

“Великобританія не потурає ухиленню від санкцій”, – заявили в МЗС країни.

Сотні російських бізнесменів та олігархів потрапили під західні санкції ще у березні, невдовзі після початку російського вторгнення, за фінансову чи політичну підтримку Володимира Путіна.

Михайло Фрідман має контрольний пакет акцій російського Альфа-банку.

Він та його ділові партнери Петро Авен та Герман Хан потрапили до списків санкцій Євросоюзу та Великобританії, але поки що уникли санкцій з боку США.

При цьому Альфа-банк, один із найбільших приватних фінансових інститутів Росії, занесений до чорного списку Мінфіну США.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling