Політика

Війна Росії з Україною – не наслідок, а причина розширення НАТО, – глава Пентагону

4 Грудня 2022 14:51
сша, нато

У Сполучених Штатах Америки прокоментували потенційне розширення Північноатлантичного альянсу. Там переконані, що це можливо лише “завдяки” російському диктатору Путіну, який вирішив розв’язати війну проти України.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на виступ Глави Пентагону Ллойда Остіна.

Експерти зазначають, що після перемоги у війні проти Росії в НАТО не буде відмовок не приймати Україну в Альянс. Водночас під час виступу на Форумі національної оборони імені Рейгана в Сімі-Веллі, що у Каліфорнії, Ллойд Остін сказав, що причиною розширення НАТО є якраз повномасштабне вторгнення.

Кремлівська пропаганда не втомлюється повторювати, що насправді Захід хотів напасти на Росію, тому Путіну довелось ухвалити рішення про “оборону” своїх територій. У світі розуміють маразматичність таких заяв та чітко констатують, як все є насправді.

“Росію не провокували. Росії не погрожували. На росію не нападали. Натомість російський президент обрав війну. Власне, ця війна не є наслідком розширення НАТО – вона є причиною розширення альянсу,”, – підмітив глава міністерства оборони США.

Також Ллойд Остін зауважив, що через “тугу Кремля за зниклою російською імперією” та бажанням її відновити Європа зіткнулася з найбільшою безпековою кризою від часів закінчення Другої світової війни.

Зі слів глави Пентагону зрозуміло, що НАТО посилює свій “східний фланг”, а США збільшили загальну кількість військовослужбовців, які дислокуються в Європі на постійній основі. Раніше – це було 80 тисяч воїнів, а зараз – понад 100 тисяч.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling