Суспільство

Вдруге за тиждень КНДР провела випробування балістичних ракет

кндр, ракети
Запуск ракети / Yonhap

У середу вранці Північна Корея запустила кілька балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря.

Про це з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї повідомляє Yonhap.

Південнокорейські військові заявили, що зафіксували запуски близько 6:50 ранку з району в провінції Південний Пхьонган на північ від Пхеньяна. За їх даними, північнокорейські ракети пролетіли приблизно 400 кілометрів і впали в море.

Детальнішу інформацію, як от кількість випущених ракет чи місце їх падіння, в Сеулі обіцяють надати після аналізу всіх отриманих відомостей про пуски.

Південнокорейські фахівці припускають, що цього разу Пхеньян міг провести випробування нової ракети сімейства «Хвасон-11» (Hwasong-11), яку востаннє запускали 1 липня. Тоді в Сеулі зафіксували пуски двох балістичних ракет у напрямку Японського моря, а державні ЗМІ КНДР наступного дня повідомили про успішне випробування нової ракети «Хвасон-11Da4.5» (Hwasong-11Da4.5), здатної нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тони.

У Міністерстві оборони Японії, як зазначає NHK, повідомили, що зафіксували два ракетні пуски з внутрішньої частини КНДР із інтервалом у пів години – о 6:53 та 7:23 ранку.

У відомстві поінформували, що ракети впали в Японському морі поза межами виключної економічної зони Японії, а також, що берегова охорона країн не зафіксувала якихось пошкоджень.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія засудили сьогоднішні ракетні пуски, а також розкриття Пхеньяном минулого тижня заводу з виробництва збройового урану, і назвали такі дії КНДР явними порушеннями резолюцій Ради Безпеки ООН.

Три сторони підтвердили готовність продовжувати підтримувати координацію та рішуче реагувати на загрози з боку Північної Кореї.

Попереднього разу КНДР запускала балістичні ракети минулого четверга, 12 вересня, після чого ЗМІ країни повідомили про успішне випробування реактивної системи залпового вогню калібру 600 мм нового типу.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling