Політика

Вашингтон: Україна має повне право захищати себе

польща

Білий дім випустив заяву щодо інциденту у Пшеводуві (Польща):

«Ми повністю впевнені у розслідуванні польським урядом вибуху поблизу їхнього кордону з Україною, і ми віддаємо їм належне за професійну та обдуману манеру, з якою вони його проводять. Ми не випереджатимемо їхню роботу і підтримуватимемо тісні контакти з нашими польськими колегами, оскільки ми все ще збираємо інформацію. Ми не бачили нічого, що суперечило б попередній оцінці президента Дуди про те, що цей вибух, найімовірніше, був результатом спрацьовування української ракети ППО. Ми продовжуватимемо оцінювати та ділитися будь-якою новою інформацією в міру її надходження. Ми також продовжимо підтримувати тісний контакт з українцями.

Проте, хоч би якими були остаточні висновки, ясно, що стороною, зрештою, відповідальною за цей трагічний інцидент, є Росія, яка випустила шквал ракет по Україні, спеціально призначених для ураження громадянської інфраструктури. Україна мала і має повне право захищати себе.

Ми знову висловлюємо нашу солідарність із народом України та наші співчуття у зв’язку з втратами, які вони зазнали внаслідок цих варварських авіаударів. Ми знаємо, що в результаті ще мільйони українців залишаються без електрики, води та предметів першої потреби. Наші думки та молитви знову звернені до близьких двох трагічно загиблих польських громадян».


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling