Суспільство

В Умань збираються 10 тисяч паломників-хасидів

умань

В Умані на свято Рош га-Шана очікується до 10 тисяч паломників, повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Він розповів, що, незважаючи на заклики українських правоохоронців та рекомендації паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош га-Шана, прочани вже почали прибувати до України. В Умань прибули вже понад тисячу людей, прибуття основної маси паломників очікується з 18-19 вересня.

За словами голови Черкаської ОВА, в області готуються максимально убезпечити паломників та мешканців Умані під час проведення свята єврейської громади, для цього запроваджуватимуться жорсткі обмеження.

“Ми враховуватимемо кожну людину. Ми заборонимо пересування містом і автомобільним транспортом, і пішим порядком деякими вулицями. Будуть виставлені додаткові блокпости”, – пообіцяв Табурець.

Крім того, у місті заборонять торгівлю у місцях великого скупчення людей, як це було раніше під час святкування Рош га-Шана.

Влада Черкаської області попереджає, що висока ймовірність ракетних ударів і терористичної загрози з боку російської сторони, і закликають хасидів утриматися від паломництва в Умані цього року.

Навесні Росія кілька разів обстрілювала Умань, один снаряд влучив у синагогу.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling