Політика

В МЗС України відреагували на “мирну пропозицію” Путіна

мзс, путін
Будівля МЗС України / Фото: УНІАН

Міністерство закордонних справ України відреагувало на пропозицію російського керманича Володимира Путіна щодо “мирного врегулювання” війни.

Як зазначили в міністерстві, поява низки заяв від очільника Кремля за день до початку Глобального саміту миру свідчить про те, що Росія насправді боїться справжнього миру.

“Всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви й нічого нового в цих чергових заявах немає. Водночас показовим є час їхнього озвучення. Закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії, Путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому заході”, — йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що мета цих заяв — ввести в оману міжнародну спільноту, підірвати дипломатичні зусилля спрямовані на досягнення справедливого миру та розколоти єдність світової більшості довкола цілей і принципів Статуту ООН.

“Переконані, що всі миролюбні країни, які поважають Статут ООН і щиро прагнуть відновлення миру в Україні, прекрасно усвідомлюють реальні мотиви російських заяв і не допустять ввести себе в оману. Путін не прагне миру, він прагне розколу світу. Він чудово розуміє, що потужний голос світу, який пролунає на Глобальному саміті миру у Швейцарії, стане першим практичним кроком до справедливого миру. В планах Росії — не мир, а продовження війни, окупація України, знищення українського народу та подальша агресія в Європі”, — підкреслили у відомстві.

Там також назвали спробу Путіна виставити себе в ролі миротворця та висувати варіанти завершення розпочатої ним війни “абсурдною”.

“Саме він спланував, підготував та втілив разом зі своїми спільниками найбільшу збройну агресію в Європі з часів Другої світової війни, які підривають основи міжнародного правопорядку та Статуту ООН”, — йдеться у повідомленні.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling