Економіка

UnionPay обмежила роботу з банками РФ

санкції

Китайська платіжна система UnionPay заборонила обслуговування своїх карток, випущених іноземними банками, у POS-терміналах російських банків-еквайєрів, які потрапили під санкції. Про це пише РБК із посиланням на джерела. У UnionPay відмовилися від коментарів.

За словами одного з джерел, карти перестали працювати «у квітні-травні». Інший співрозмовник видання у великому банку вважає, що рішення UnionPay пов’язане із побоюванням вторинних санкцій.

Джерело на платіжному ринку підтверджує, що система за своєю ініціативою обмежила партнерства із санкційними банками як у частині еквайрингу, так і в частині емісії. “Зокрема, тільки за усним повідомленням було відключено прийом іноземних карт UnionPay”, – говорить він.

На початку березня 2022 року Visa та Mastercard призупинили роботу в Росії. На цьому тлі у росіян зріс попит на карти UnionPay. При цьому у квітні іноземні онлайн-магазини почали блокувати платежі за випущеними в Росії картами UnionPay. Тоді ж РБК повідомив, що компанія відмовилася від співпраці із санкційними банками.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling