Економіка

“Укроборонпром” налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 мм та мін 120-мм

18 Листопада 2022 21:05
зброя

Держконцерн “Укроборонпром” останніми місяцями налагодив виробництво боєприпасів радянського калібру 122 та 152 міліметри, а також мін калібру 120 мм.

“Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО. Уже не перший місяць. Розосереджено, на різних потужностях, у тому числі країн-партнерів”, – повідомляється в пресрелізі концерну в п’ятницю.

“Укроборонпром” наголошує, що вироблені ним боєприпаси мають зменшити залежність української артилерії від поставок з-за кордону, де запаси снарядів та мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

Концерн також повідомив, що продовжує реформу з перетворення “Укроборонпрому” на сучасну високотехнологічну оборонну компанію. Станом на сьогодні перетворено на господарські товариства понад два десятки підприємств державної оборонки, на черзі – сам концерн, зазначено в релізі.

“Реформа дасть змогу підвищити ступінь прозорості діяльності державного сектору ОПК, залучати ще більше інвестицій, здійснювати трансфер технологій, створювати більше спільних підприємств, у тому числі з країнами НАТО, і допоможе убезпечити оборонку від корупційних ризиків”, – зазначив “Укроборонпром”.

Концерн заявив, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння і військову техніку з компаніями щонайменше шести країн-членів НАТО: Польщею, Чехією, Францією, Данією та ще кількома, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних.

“Ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння. Для цього використовуємо як наявні потужності, так і новостворені у безпечних місцях”, – наголосив “Укроборонпром”.

Концерн додав, що для прискореного розвитку наявних міжнародних оборонних проєктів та появи нових домовився про подальшу координацію дій із Міністерством закордонних справ України.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling