Політика

Україна та Іспанія підписали безпекову угоду

Іспанія, зброя
Президент Володимир Зеленський та рем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес / Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Мадриду (Іспанія) підписав із прем’єр-міністром країни Педро Санчесом двосторонню безпекову угоду між державами.

“Ми зараз підписали політичний договір, який має дуже важливу роль. Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості, щоб надати Україні всі інструменти, щоб забезпечити Україну стабільністю”, – заявив глава іспанського уряду на спільній прес-конференції.

За його словами, є кілька сфер: фінансова, військова й виробництво між Україною та Іспанією, підтримка реконструкції відновлення та розмінування. 

“Іспанія надала велику підтримку за два роки і зобов’язується ще підтримувати на мільярд євро для того, щоб посилити спроможність України. Звичайно, це протиповітряна оборона для того, щоб захистити цивільне населення, інфраструктури, міста, які продовжують страждати від атак”, – додав він.

Президент Володимир Зеленський подякував Іспанії за підписання гарантій безпеки.

“Я дуже дякую за це, дякую за цю угоду. Дійсно, вагомий стратегічний документ. На цей рік ми зафіксували 1 мільярд євро військової допомоги, на період до 2027 року – 5 мільярдів для України від Іспанії через Європейський фонд миру”, – заявив Зеленський.

Він додав, що Україна цінує інтереси Іспанії до спільних проєктів у виробництві зброї та розвитку безпекових технологій.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling