Політика

У машині кортежу президента Польщі знайшли “жучок”, – ЗМІ

польща

В одному з автомобілів Канцелярії президента Польщі знайшли встановлений локатор місцеперебування невідомого походження. Машина могла їздити з цим пристроєм кілька місяців, зокрема під час поїздок Анджея Дуди Україною.

Про це пише TVN24.

Як зазначається, Служба державної охорони Польщі (SOP) виявила локатор улітку, під час проведення планової перевірки на наявність вибухових пристроїв в автомобілі, який мав їхати в колоні глави держави. Трекер знайшли не в самій автівці президента, а в іншому транспортному засобі.

«Невідомо, хто встановив цей пристрій. Виявилося, що ця машина могла їздити з цим пристроєм кілька місяців і за цей час часто потрапляла до кортежу президента, зокрема під час його поїздок Україною», — зазначив виданню співрозмовник у SOP.

Кортеж президента Польщі складається переважно з трьох транспортних засобів: так званої головної машини, в якій їде глава держави, і двох машин охорони — одна спереду, інша ззаду. Але крім них, за згодою SOP, до колони можуть потрапити й інші автомобілі, наприклад чиновників із Канцелярії президента.

За даними джерелTVN24, Дуда не їздив у машині, де знайшли трекер. Про знахідку повідомили Агентству внутрішньої безпеки Польщі, і після цього інциденту перевіряють усі автомобілі, які ввійшли до колон з особами, що охороняються.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling