Суспільство

У Болівії провалилась спроба військового перевороту

військові
У Болівії була спроба військового перевороту / Twitter

У середу, 26 червня болівійські війська на чолі з генералом штурмували президентський палац у столиці Болівії. Президент Луїс Арсе закликав своїх прихильників “захистити демократію”. Незабаром стало відомо, що спроба військового перевороту провалилась.

Про це інформує Bloomberg

Вказано, що президент Луїс Арсе засудив спробу державного перевороту. Він звернувся до своїх прихильників із закликом вийти на вулиці, щоб захистити демократію.

“Нам потрібно, щоб болівійський народ організувався і мобілізувався проти державного перевороту і на користь демократії”, – сказав Арсе у зверненні по телебаченню. 

Коли натовп зібрався, військові вже захопили головну площу столиці Сукре. Вони врізалися танком у палац, а потім застосували сльозогінний газ, намагаючись відтіснити людей. Телебачення показало трансляцію того, як генерал-майор армії Хуан Хосе Зуніга увійшов до палацу після того, як в будівлю врізався танк. Потім він швидко покинув палац.

На події у Болівії відреагував Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. 

“Європейський Союз засуджує будь-які спроби підірвати конституційний лад у Болівії та повалити демократично обраний уряд і висловлює свою солідарність з болівійським урядом та народом”, – написав він у соцмережі Х. 

Згодом у Reuters повідомили, що солдати відступили від площі, а поліція взяла її під контроль. Болівійська влада заарештувала Зунігу та вивезла його в невідомому напрямку. 

У президентському палаці Арсе призначив новим генералом Хосе Вілсона Санчеса. Той закликав до спокою та відновлення порядку.

“Я наказую, щоб увесь особовий склад, мобілізований на вулицях, повернувся до своїх підрозділів. Ми благаємо, щоб не пролилася кров наших солдат”, – сказав Санчес.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling