Суспільство

Зеленський відповів на петицію щодо легалізації еротики та порнографії

4 Вересня 2022 14:10
петиція

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації еротики та порнографії в Україні. Зокрема, він звернувся до прем’єр-міністра з проханням розглянути це питання в межах компетенції.

Зеленський вказав, що органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи повинні діяти виключно керуючись Конституцією, законами та іншими нормативно-правовими актами, та послався на Закон України “Про захист суспільної моралі” як основний, що регулює виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру.

Водночас саме Кабмін забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру, а також координує і контролює представників виконавчої влади у цій сфері. Саме тому глава держави вирішив звернутися до прем’єра з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та проінформувати автора про результати.


Петицію “Про легалізацію еротики та порно на території України” зареєстрували на сайті Офісу Президента 4 липня. Вона набрала 25 тисяч голосів. Автор петиції Тарас Сіромський намагався привернути увагу президента до численних зловживань з боку правоохоронців, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling