В Харкові все ж таки прибрали пам’ятник Пушкину

Сьогодні харків’яни спочатку спостерігали, як працівники комунальних служб обкладали мішками з піском пам’ятник Пушкіну на площі Поезії у Харкові. Та за декілька годин міська влада вирішила взагалі прибрати погруддя російського поета.

“Погруддя Пушкіна демонтовано і відправлено на відповідальне зберігання” – повідомили у міській раді.

У мерії вважають, що подальша доля пам’ятника – чи буде він зберігатися у музеї, чи йому знайдеться інше місце у культурному та історичному просторі Харкова – вирішуватимуть харків‘яни після Перемоги України.

“У міській раді розуміють почуття тих харків‘ян, які не бажають бачити у своєму місті російські топоніми і поділяють їхнє бажання переосмислити культурне та історичне середовище міста”, – зазначили чиновники.

У харківській міській ради припустили, що “погруддя Пушкіна може стати частиною експозиції, присвяченій українському національно-визвольному руху, адже більше ста років тому, ще перед революцією 1917 року, його збиралися знести активісти цього руху.”


Нагадаємо, сьогодні уранці начальник штабу спецпідрозділу “Кракен” Костянтин Немічев повідомив про те, що багато хто звертався з приводу “Жесту доброї волі” від Пушкіна, однак він вважає, що цим мають займатися органи влади, а якщо це не працює, то громада повинна діяти.