Суспільство

Скульптуру щура з мордою Путіна встановили у Празі

У районі Прага 6, на місці, де раніше стояв пам’ятник радянському маршалу Івану Конєву, з понеділка відкрилася нова інсталяція у вигляді орка з обличчям президента РФ Володимира Путіна. Однією рукою він закручує газовий кран, інша завмерла в нацистському привітанні. Роботу було створено Душаном Досталом у рамках міжнародної зустрічі художників-ковалів, передає Радіо Прага.

Інсталяція також покликана підтримати ініціативу щодо відключення будівель російського посольства у Празі від джерел енергії.

В останні тижні Росія все більше уваги приділяла руйнуванню енергетичної інфраструктури України, що ускладнює життя мільйонів мирних жителів.

«Ми вирішили встановити цю скульптуру, бо вважаємо за необхідне розворушити громадськість у Чехії, і надіслати сигнал Україні та Росії про те, що чехам не все одно, що відбувається в Україні», – пояснив один із ініціаторів акції бізнесмен та меценат Далібор Дедек. Він також займається платформою «Подарунок Путіну», яка здійснює закупівлю військової техніки для української армії.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling