Політика

Скабєєва підтвердила щодо намірів рф створити замість Харкова і області “санітарну зону”

ISW
Харків після атаки “шахедами” 4 квітня 2024 / Фото з телеграм-каналу @ihor_terekhov

Відома російська пропагандистка та ведуча державного телебачення Ольга Скабєєва під час виступу 19 квітня представила удари російських безпілотників та ракет по Харківській області як частину зусиль Росії зі створення “санітарної зони”, припустивши, що інші відомі рупори Кремля також закладають інформаційний фундамент для виправдання поточних російських ударів та майбутньої наступальної операції проти Харкова під приводом захисту російських громадян.

На це звернули увагу аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Українські посадовці, включно з президентом України Володимиром Зеленським, нещодавно визначили загрозу можливої літньої наступальної операції Росії, спрямованої на захоплення Харкова, нагадує ISW.

“ISW продовжує оцінювати, що російська наступальна операція із захоплення Харкова буде надзвичайно амбітною справою, яка створить значні виклики як для російських сил, відповідальних за неї, так і для ширшої російської кампанії в Україні. ISW також оцінює, що американська військова допомога є життєво важливою для здатності України захистити себе від будь-якої літньої російської наступальної операції, включно з захопленням Харкова”, – йдеться у щоденній доповіді Інститута.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling