Суспільство

Шедевр Тиціана, знайдений на автобусній зупинці в Лондоні, може бути проданий за $32 млн

аукціон
Тіціан. "Відпочинок під час втечі до Єгипту" / Фото Christie's Images Ltd

Двічі вкрадену картину італійського майстра епохи Відродження Тиціана, яку одного разу знайшли в пластиковому пакеті на автобусній зупинці в Лондоні, як очікується, буде продано на аукціоні в липні за 32 мільйони доларів, передає CNN.

Картина “Відпочинок під час втечі до Єгипту” буде виставлена на аукціоні Christie’s з оцінкою 15-25 мільйонів фунтів стерлінгів (19-32 мільйони доларів), йдеться в заяві аукціонного дому.

На картині зображено Ісуса, Марію та Йосипа, які відпочивають на шляху до Єгипту після того, як дізналися, що Ірод, цар Іудеї, хоче вбити юного Христа.

Тіціан, справжнє ім’я якого було Тіціано Вечелліо, створив цю роботу в першому десятилітті XVI століття, на самому початку своєї кар’єри.

Картина розміром всього 18,25 дюйма на 24,75 дюйма (46,2 см на 62,9 см) є крихітною, порівняно з деякими масивними роботами, якими Тиціан прославився в пізніший період свого життя.

Робота олією на полотні має дивовижну історію.

Після того як картина переходила з рук у руки різних європейських аристократів, її викрали наполеонівські війська під час окупації Відня французами 1809 року і вивезли до Парижа.

Її повернули до Відня 1815 року, і вона знову переміщалася приватними колекціями, поки не потрапила до Джона Олександра Тінна, 4-го маркіза Бата, у Вілтширі, Англія.

У 1995 році картину вкрали з Лонгліт, де жили нащадки Тінна, і вона зникла на сім років, після чого її знайшов на автобусній зупинці в Лондоні детектив Чарльз Гілл.

“Ця картина була бажаною для аристократів, ерцгерцогів та імператорів: її цінували за яскраву сцену родинної прив’язаності на тлі природи”, – йдеться в заяві Christie’s.

Як і її сюжети, “Відпочинок під час втечі до Єгипту” пройшов довгий і насичений подіями шлях – шлях, який ще далеко не закінчений”.

Картина буде виставлена в рамках аукціону Old Masters Part I на Christie’s у Лондоні 2 липня.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling