Росію не пустили на найбільший ярмарок новітніх технологій

Російські компанії не будуть представлені на найбільшій світовій виставці новітніх технологій CES у Лас-Вегасі. Про це повідомляє ВВС. Представник організаторів виставки Гері Шапіро підтвердив, що цього року російські компанії отримали відмову щодо участі через політичну ситуацію.

Шапіро також заявив, що рішення відмовити російським потенційним учасникам було ухвалено не через політику США, а висловило позицію самих організаторів виставки. Натомість на виставці буде представлено понад десять українських технологічних компаній. Він наголосив, що CES готова приймати російські компанії, які після початку війни в Україні релокувались до інших країн.

Виставка-ярмарок електронних технологій та інновацій CES у Лас-Вегасі щорічно залучає понад три тисячі компаній з усього світу, від технологічних гігантів до стартапів. Минулого року її відвідало близько 40 тис. глядачів, що вважалося низьким числом через пандемію коронавірусу: у допандемійні часи кількість відвідувачів складала близько 200 тис. щороку, і 2023 року організатори сподіваються повернутися до цих цифр. Для широкої публіки виставка відкриється сьогодні, але для журналістів та фахівців вона вже відкрита.

Раніше російські розробники регулярно презентували свої досягнення на CES. Наприклад, 2020 року російська компанія «Яндекс» показала там свій проект безпілотного автомобіля. Виставку відвідують інвестори та голови великих міжнародних компаній, на ній укладаються договори про локальне та міжнародне співробітництво.