Економіка

Путін погрожує зупинити постачання палива Заходу

енергетика, путін

2 вересня лідери ЄС обговорювали, чи не запровадити цінову межу на російську нафту. У п’ятницю 9 вересня Єврокомісія надасть на суд 27 країн ЄС опцію запровадження граничної ціни на газ.

Путін, мабуть, мав на увазі ці пропозиції Європи, коли сьогодні на Східному економічному форумі сказав: “Ми їх просто виконувати не будемо. І взагалі нічого не постачатимемо, якщо це суперечить нашим інтересам, у даному випадку економічним. Ані газу не будемо постачати, а ні нафту, а ні вугілля, а ні топковий мазут – нічого не поставлятимемо”.

“Ми повністю виконуватимемо наші контрактні зобов’язання. Але якщо хтось спробує нам щось нав’язати, то, хочу зазначити, ті, хто нав’язують, не в тому становищі перебувають сьогодні, щоб диктувати нам свою волю. Нехай одумаються, – додав Путін. – Нічого нав’язане робити не будемо… І нам залишиться тільки одне, тільки одне, як у відомій російській казці, примовляти: “Мерзни, мерзни, вовчий хвіст”.

На початку червня Євросоюз погодив майже повну відмову від імпорту російської нафти з грудня, а постачання російського газу впало до історичних мінімумів на тлі енергетичної війни Кремля проти ЄС.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling