Кримінал

Правоохоронці викрили на зловживанні службовим становищем посадовців Чернівецької міської ради

корупція, поліція
Фото: НПУ

Вони закупили спецавтомобіль зі збитками майже у 700 тис. грн.

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як зазначається, посадовці уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля. Таке рішення було прийнято з метою підвищення ефективності роботи міського комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин. Однак вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

“Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з висновком експерта, ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.

Відтак керівнику і працівнику департаменту Чернівецької міської ради оголосили підозру у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 ККУ). За скоєне їм загрожує від трьох до шести років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling