Політика

Німецька компанія відновила для України 16 БТР, але уряд Шольца не дозволяє експорт

зброя, німеччина

Німецька компанія Rheimetall Defence відновила для України 16 німецьких бронетранспортерів Marder, але передати їх українцям не може — уряд канцлера Олафа Шольца не дає дозвіл.

Про це компанія повідомила у коментарі ARD.

Так, Rheimetall відновила БТР зі старих запасів німецької армії. Зараз вона працює над ще 14 такими машинами, а в разі необхідності має потужності на відновлення ще 70 бронетранспортерів.

Водночас німецький уряд продовжує відмовлятися постачати Україні бронетехніку західного виробництва, посилаючись на відсутність таких дій з боку інших західних країн. «Ми домовилися з нашими партнерами, що Німеччина не вживатиме таких дій в односторонньому порядку», — сказала міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

При цьому у німецькій політиці вже триває дискусія щодо цієї позиції, зокрема чимало політиків закликають до змін. Наприклад, очільниця парламентського комітету з оборони Марі-Агнес Страк-Цимерман заявила, що оскільки Україна продемонструвала свою готовність боротися, тепер має бути підтримка, щоб закріпити її успіх.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling