Політика

Кремль вимагає від МАГАТЕ “додаткових пояснень” щодо звіту

7 Вересня 2022 11:11
заес

Росія звернулася до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з проханням надати “додаткові пояснення” щодо частини свого звіту щодо Запорізької АЕС на півдні України.

Учора ядерна служба ООН закликала припинити обстріл поблизу електростанції та негайно встановити зону безпеки навколо станції.

У своїй оцінці було зазначено, що існує “термінова потреба” в тимчасових заходах для запобігання ядерній аварії на станції.

Команда також повідомила, що на власні очі бачила пошкодження дорожнього покриття, стін і вікон різних будівель, а також естакади, що з’єднує реакторні блоки.

Однак голова МІДу РФ Сергій Лавров сказав агентству “Інтерфакс”, що Москва потребує додаткової інформації про висновки МАГАТЕ і надіслала запит надати додаткову інформацію.

“Потрібні додаткові пояснення, тому що в доповіді є ряд питань. Я не буду їх зараз перераховувати, але ми звернулися за роз’ясненнями до гендиректора МАГАТЕ”, – цитує Інтерфакс слова Лаврова.

Водночас прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова звинуватила Захід у тиску на місію МАГАТЕ.

Захарову заявила, що Росія надала МАГАТЕ повні дані про обстріли та не розуміє, чому організація не назвала Україну джерелом атак на АЕС у своїй доповіді.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling