Політика

Данія виділила новий пакет військової допомоги Україні

15 Березня 2023 17:41
зброя, данія

За повідомленням Міністерства оборони Данії, Україна отримає новий пакет військової допомоги на загальну суму 1 млрд крон. Пакет містить боєприпаси для стрілецької зброї, великокаліберні кулемети, протитанкові міни та ракети для ППО. Фінансування здійснюється через “український фонд”, який підтримали соціал-демократи, “Венстре”, Помірна партія, Соціалістична народна партія, “Ліберальний альянс”, Консервативна народна партія та інші.

В рамках нового пакету військової допомоги Україні будуть надіслані патрони калібру 5,56 мм для пістолетів, додаткові 12,7-мм великокаліберні кулемети, протитанкові міни, полум’ягасники та запалювальні трубки для 155-мм артилерійських боєприпасів, додаткові ракети для ППО, 21 робот для знешкодження бомб, 15 військових генераторів, 8000 головних уборів та 15000 комплектів непромокального одягу, 6 ангарних наметів та 9 мобільних майстерень з ремонту більшої військової техніки.

Виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троєлс Лунд Поульсен висловив задоволення тим, що переважна більшість у данському парламенті об’єдналася, щоб допомогти Україні у боротьбі за свободу. Він також зазначив, що пакет містить матеріали, які Україна дуже конкретно просила, та що він пишається тим, що Данія може виконати це бажання


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling