Суспільство

Організатори Нобелівської премії запросили РФ та Білорусь: МЗС України відреагувало

білорусь, мзс, рф

Послів Російської Федерації та Білорусі запросили на церемонію вручення Нобелівської премії у Стокгольмі. В українському Міністерстві закордонних справ різко розкритикували таке рішення.

Ситуацію прокоментував представник МЗС Олег Ніколенко.

 За його словами, спроби доводити цінності гуманізму Москві та Мінську є “сізіфовою працею” – це зусилля, що не приведуть до результату.

“Таке рішення пояснюється бажанням напряму доводити свої цінності навіть тим державам, які їм протистоять. Доводити цінності гуманізму до Росії та Білорусі – сізіфова праця”, – наголошує Ніколенко.

Представник МЗС зауважив, коли посол країни-агресорки Росії сидітиме в гарному костюмі в Стокгольмському концерт холі – російські окупанти продовжуватимуть скоювати чергові воєнні злочини на тимчасово окупованих територіях, а ракети країни-терориста битимуть по українських містах.

Він наголосив: це рішення лише додасть Кремлю відчуття безкарності та спонукатиме до вчинення нових злочинів.

“Допоки вона триває (війна – Ред.) , допоки мільйони українців страждають від неспровокованої війни, а російське керівництво не покаране за свої злочини, ми закликаємо організаційний комітет підтримувати міжнародні зусилля щодо ізоляції Росії та Білорусі”, – додав Ніколенко.

До слова, минулого року Нобелівський фонд не запросив представників посольств Росії й Білорусі на вручення премій у Стокгольмі через повномасштабне вторгнення до України. Натомість нинішнє рішення пояснив тим, що нібито “спільний підхід сприяє можливості донести важливі послання Нобелівської премії до кожного, і в майбутньому ця практика стане загальною для всієї організації”.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling