Суспільство

Опубліковані супутникові знімки наслідків ударів ЗСУ по російському аеродрому в окупованому Джанкої

19 Квітня 2024 16:18

“Схем” опублікували супутникові знімки Planet Labs за 19 квітня, на яких видно наслідки ударів по кримському аеродрому. Зокрема, пошкодження можна побачити біля складу боєкомплектів та систем протиповітряної оборони. 

“На знімках ми бачимо точкові удари по засобам ППО, що вивело їх з ладу, та ураження складу БК ворога. Слід зауважити, що після нанесення ударів, більшість авіації була передислокована”, – пояснив у коментарі «Схемам» авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Він додав, що, судячи по супутниковим знімкам, від ракетного удару були також уражені системи, що задіяні в роботі РЛС та ППО.

Серія вибухів пролунала в районі військового аеродрому в місті Джанкой впродовж ночі 17 квітня. У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що ракетного удару завдали Сили оборони України, уразивши «визначені російські воєнні цілі». За що потім окремо подякував ЗСУ президент Володимир Зеленський. У Головному управлінні розвідки Міноборони озвучили перелік “знищеної або критично пошкодженої” російської техніки: це 4 пускові установки ЗРК С-400, 3 радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО і апаратуру спостереження за повітряним простором “Фундамент-М”. 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling