Окупанти накопичують особовий склад на Харківщині біля Липців

Неподалік села Липці Харківського напрямку окупанти накопичують  особовий склад з метою відновлення втраченого положення.

Загалом оперативна обстановка на напрямку залишається складною, Сили оборони України продовжують стримувати ворога, передає пресслужба ОТУ «Харків» у Телеграмі.

«Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. В районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодиноке переміщення особового складу з метою поповнення поточного некомплекту на передових позиціях. Через низьку якість продуктів харчування та питної води на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії відмічаються масові випадки шлунково-кишкові розладів серед особового складу та нагальна потреба у медикаментах, у зв’язку з чим спостерігається пониження рівня морально-психологічного стану окупантів», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, неподалік Липців противник здійснює накопичення особового складу з метою ведення подальших дій щодо відновлення втраченого положення, проводить відновлення системи зв’язку та елементів фортифікаційного обладнання позицій 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу, що були пошкоджені внаслідок вогневого впливу Сил оборони України, здійснив поповнення боєкомплекту мінометних розрахунків полку.

У районі Стариці ворог здійснив дистанційне мінування підступів до позицій, проводить евакуацію втрат з кількох уражених Силами оборони України позицій.

Крім того, у Вовчанську противник здійснив заведення малих груп особового складу 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу та добровольчої розвідувальної-штурмової бригади «А. Невский» на передові позиції, попутно здійснив доставку медикаментів. Проводить заходи евакуації санітарних втрат.

За інформацією пресслужби, протягом минулої доби відбулося одне бойове зіткнення у Вовчанську. Російські окупанти також завдали три авіаудари з використанням восьми КАБів та 30 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 402 обстріли позицій Сил оборони України.

За минулу добу Сили оборони України на цьому напрямку знищили 85 окупантів, 78 одиниць озброєння та військової техніки та 53 укриття для особового складу ворога.