Кримінал

На Полтавщині за сексуальне насильство над дитиною було призначено штраф 850 грн.

зґвалтування, Полтава
Мати потерпілого була відсутня на засіданні, бо їй навіть не повідомили про суд. Термін на час подачі апеляції ще не сплив / Скриншот відео

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування за фактом несвоєчасного та невідповідного ситуації реагування на сексуальне насильство над дитиною, яке мало місце в Полтавській області.

“Жахлива ситуація на Полтавщині: за побиття та сексуальне насильство над неповнолітнім батьки кривдників обійшлися штрафом у 850 грн. Із соцмереж мені стало відомо, що в селі Котельва троє юнаків знущалися над 12-річним хлопчиком. Його побили і вчинили сексуальне насильство», – написав він у Telegram.

Лубінець повідомив, що після спілкування з місцевою владою, зокрема з керівником служби у справах дітей та керівником місцевої поліції було встановлено, що «подія сталася ще в середині червня цього року. Однак правоохоронні органи про цей факт дізналися лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців. Батьки відбулися штрафом 850 грн. Третього хлопця навіть не намагалися встановити».

“Відколи це факти сексуального насильства над дітьми не розслідуються правоохоронними органами в рамках кримінального провадження? І тільки коли ця подія набула суспільного розголосу, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 статті 153 ККУ», – зазначив омбудсмен.

«Терміново підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності», – підсумував Лубінець.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling