Кримінал

На Донеччині військові хотіли продати трофейну зброю злочинцям

сбу

Правоохоронці виявили ще один канал незаконного збуту зброї та боєприпасів на прифронтовій території Донецької області. За даними слідства, незаконні продажі організували двоє контрактників з однієї з військових частин Сил оборони, які перебували в регіоні у відрядженні.

Про це повідомила Служба безпеки України та Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Слідчі кажуть, що двоє фігурантів хотіли підпільно продати арсенал «трофейного» озброєння окупантів, яке здобули українські військові у боях під Бахмутом.

Серед вилученого — понад 60 автоматів та кулеметів, а також протитанкові гранатомети російського виробництва. Цю партію вони намагались продати представникам дніпропетровського криміналітету, розповіли спецслужбовці.

Правоохоронці затримали обох фігурантів під час спроби продажу 7 автоматів Калашникова, зокрема нового АК-12. Для незаконного зберігання зброї та боєприпасів контрактники облаштували схрон на території приватного домоволодіння.

Затриманим оголосили підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до 7 років увʼязнення. 

Наразі тривають слідчі дії та експертизи, за результатами яких діям військових нададуть остаточну правову кваліфікацію. Також розв’язується питання про обрання запобіжного заходу.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling