Техно

Федеральні органи США працюють над антимонопольною справою проти Apple

27 Серпня 2022 13:23

Поки що найбільші технічні антимонопольні справи були зосереджені на Facebook і Google, але скоро Apple може приєднатися до них. Politico повідомляє , що Міністерство юстиції США знаходиться на ранній стадії розробки антимонопольного позову проти Apple, стверджуючи, що компанія «зловживала своєю владою на ринку, щоб придушити менші технологічні компанії, включаючи розробників додатків і конкуруючих виробників обладнання».

Це була б перша подібна справа проти Apple федеральним агентством США, хоча європейські антимонопольні органи порушували подібні справи щодо комісій App Store. Компанія також відстояла низку цивільних справ від компаній-конкурентів — зокрема, виклик App Store від Epic Games, який закінчився розчаруванням і глухим кутом для захисників антимонопольного законодавства .

Politico пояснює, що Міністерство юстиції ще не вжило жодних заходів проти Apple, і чиновники все ще можуть вирішити, що справу не варто продовжувати. Навіть якщо Міністерство юстиції продовжить справу, можуть пройти роки, перш ніж вона стане публічною. Але рішення підготувати проект справи говорить про те, що це серйозні та постійні зусилля — і дає Apple багато хвилювань щодо подальших дій.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling