Спорт

"Металіст-1925" та "Шахтар" зіграли внічию 0:0 у першому матчі нового чемпіонату

23 Серпня 2022 15:43

На київському стадіоні "Олімпійський" відбувся перший матч чергового чемпіонату України з футболу. Харківський "Металіст-1925" та донецький "Шахтар" зіграли внічию 0:0.

Перед початком гри на стадіоні пролунав гімн України, було піднято державний прапор. Гравці, тренери та керівники українського футболу, які були присутні на матчі, також вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих під час війни з Росією.

Попередній розіграш Прем'єр-ліги – найвищого дивізіону українського футболу – було припинено на невизначений термін одразу після початку російського вторгнення 24 лютого. Чемпіонат так і не відновили, а переможцем був оголошений донецький "Шахтар", який займав на той момент перше місце в турнірній таблиці.

На відміну від російських, українські футбольні клуби залишились у єврокубках, проте змушені проводити домашні матчі у Польщі.

Цьогорічний чемпіонат проходить з кількома обмеженнями, серед яких такі:

  • Ігри йдуть без глядачів, які зможуть дивитися матчі лише по телевізору.
  • Матчі проводяться лише у містах, максимально віддалених від бойових дій: у Києві та області, а також у західних регіонах, зокрема у Львові та Закарпатті.
  • Стадіони зобов'язані мати план евакуації та привести в готовність укриття, які мають бути розташовані від спортивних споруд на відстані не більше 500 метрів та приймати повний склад учасників матчів.
  • Передбачено процедуру на випадок повітряної тривоги: диктор на стадіоні робить відповідне оголошення та просить усіх перейти в укриття. Відразу після цього арбітр дає свисток, щоб зупинити матч, і переходить в укриття разом із гравцями та тренерами. Там вони мають залишатись до закінчення повітряної тривоги.

Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling