Політика

Формат участі України у саміті G20 залежатиме від ситуації на фронті, – Зеленський

23 Серпня 2022 14:30

Президент Володимир Зеленський заявив, що формат участі України у саміті G20 наразі невідомий та залежатиме від ситуації в країні та на фронті.

Про це глава Української держави сказав на спільній з Президентом Польщі Анджеєм Дудою зустрічі зі ЗМІ в Києві, передає Укрінформ.

«Що стосується Великої Двадцятки, до листопада ще дуже багато часу. Рано про щось говорити. Я сказав, за яких умов ми готові бути. І вдячний за те, що нас запросили, Україну запросили. У якому форматі – це буде залежати від багатьох факторів. Перш за все для мене, від того, що буде відбуватися у нас у державі, на полях війни, на полях битви, на фронті», – сказав Зеленський.

Глава держави також укотре прокоментував наміри росії влаштувати судилище над полоненими українськими захисниками та відповів на запитання про те, чи стане це «червоною лінією», яка унеможливить переговори про мир із рф.

«Тут не про червоні лінії. Тут, мені здається, зрозумілі людські умови. Якщо до нас, до наших полонених будуть ставитися саме так, як ви сказали (влаштують судилище), то це не про червоні лінії. Про які перемовини, про що взагалі говорити? На цьому крапка. Мені немає що додати. Усе, що я думаю про це, я вже сказав», – наголосив глава держави.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling