Суспільство

Україна відзначає День Державного Прапора

23 Серпня 2022 07:55

У вівторок, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Кожна країна має свій прапор, що містить певну символіку, яка передається як у зашифрованому, так і у прямому вигляді. Прапор України несе у собі давнє значення, поєднання пшеничного поля і блакитного неба.

2004 року президент Леонід Кучма підписав акт про проголошення 23 серпня Національним святом – Днем Державного Прапора України.


Достеменно невідомо, як і коли на українських землях з’явився символ з поєднанням синього та жовтого кольорів. В деяких легендах повідомляється, що такі кольори з’явились завдяки трипільцям під час великого переселення народів.

Перше офіційне визнання синьо-жовтого як прапора українського народу відбулась 22 березня 1918 року. Тоді Центральна Рада ухвалила Закон, затвердивши поєднання жовтого та блакитного кольорів як стяга Української Народної Республіки.

У 1938−1939 роках синьо-жовтий стяг був прапором Карпатської України, у 1941 році – Української Держави.

До речі, донині точаться дискусії про те, який прапор правильний: сучасний варіант із блакитним вгорі та жовтим внизу, чи навпаки – із жовтим зверху. Але точно відомо, що синій відтінок на прапорі завжди символізував чисте небо, а жовтий – родючі пшеничні поля.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling