Політика

"Вечірня бавовна" на військових об'єктах РФ у Криму, Білгороді та Херсонській області – що відомо

19 Серпня 2022 07:31

У четвер увечері надходили повідомлення про вибухи на кількох російських військових об'єктах. У тому числі відомо про інциденти в районі аеропорту Бельбек біля Севастополя в анексованому Росією Криму; в окупованій армією РФ Новій Каховці; а також на складі боєприпасів у селі Тимонове у Білгородській області.

Білгородська область

Першою почала надходити інформація про пожежу на складі боєприпасів у селищі Тимонове Валуйського міського округу Білгородської області. Після 20:00 губернатор регіону В'ячеслав Гладков повідомив у своєму телеграм-каналі, що там спалахнув склад із боєприпасами.

"За останніми даними, постраждалих немає, жертв немає, – стверджує Гладков. – Глава округу вивозить мешканців сіл Тимоново та Солоті на безпечну відстань. На місці працюють оперативні служби, причина пожежі встановлюється".

Радник глави офісу президента України Олексій Арестович написав у своєму Twitter, що "в Білгородській області вибухають склади армійського рівня (20А) [армії], що воює на Ізюмському напрямі".

Крим: вибухи в Бельбеку та Керчі

У ніч на п'ятницю також з'явилися дані про вибухи в районі військового аеродрому Бельбек, розташованого біля Севастополя в анексованому Криму.

Reuters передає з посиланням на дані трьох місцевих джерел, що біля аеродрому пролунали чотири вибухи. Агентство також повідомляє про кадри, опубліковані одним з українських сайтів, на яких видно запуск ракети, чутно щонайменше два вибухи. Втім, агентство зазначає, що не змогло оперативно верифікувати це відео.

Глава встановленої Росією адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв увечері заявив, що в районі аеропорту було збито безпілотний літальний апарат. Пошкоджень та постраждалих немає, додав він.

"Нещодавно в районі аеропорту Бельбек засобами ППО, за попередніми даними, було збито безпілотний літальний апарат. Жодних пошкоджень немає. Ніхто не постраждав", – написав Развожаєв у своєму телеграм-каналі.

У Бельбеку розташована найбільша авіабаза російської армії у Криму.

Нова Каховка у Херсонській області

В окупованій армією РФ Новій Каховці на Херсонщині в четвер увечері теж лунали вибухи, повідомляють українські ЗМІ з посиланням на місцевих жителів.

Голова призначеної Росією окупаційної адміністрації Каховського району Володимир Леонтьєв повідомив агентству ТАРС, що місто піддається обстрілу Збройних сил України. За словами Леонтьєва, працюють системи ППО, дані про руйнування та жертви уточнюються.

Нова Каховка обстрілюється регулярно. Напередодні у ЗСУ повідомили, що знищили базу російських військових у місті.

* * *

У ніч на п'ятницю надходила найбільша за останній час кількість повідомлень про вибухи на російських військових об'єктах.

Останніми тижнями сталися потужні вибухи на російському військовому аеродромі в Новофедорівці біля курортного міста Саки та на складі боєприпасів у селі Майське під Джанкоєм. До цього нападу зазнав штаб Чорноморського флоту в Севастополі.

Київ офіційно не заявляв про відповідальність за ці інциденти, проте українська влада просить жителів Криму та інших зайнятих російською армією територій не наближатися до військових об'єктів.

У четвер увечері радник голови офісу президента України Олексій Арестович перерахував у своєму Twitter всі останні повідомлення про вибухи і додав: "Як ви розумієте, ми тут ні до чого. Курити менше треба".


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling