Політика

Росіяни почали навчання на іранських безпілотниках

10 Серпня 2022 21:10

Сполучені Штати вважають, що російські військові почали тренування з безпілотниками в Ірані протягом останніх кількох тижнів, що є останньою ознакою того, що Росія має намір придбати системи і використовувати їх в Україні.

«Протягом останніх кількох тижнів російські офіційні особи проводили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу БПЛА з Ірану в Росію», — сказав представник США CNN. Посадовець зазначив, що розвіддані про навчання нещодавно розсекречено.

Минулого місяця прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія «немає коментарів з цього приводу», коли журналісти його запитали про безпілотники.

Минулого місяця CNN повідомила, що російська делегація принаймні двічі відвідувала аеродром у центральному Ірані з червня, щоб перевірити безпілотники.

Українські військові переважно розгортають БПЛА Bayraktar турецького виробництва для знищення російських командних пунктів, танків і зенітних ракетних комплексів, тоді як росіяни використовують саморобні безпілотники Orlan-10 для розвідки та радіоелектронної боротьби.

Але росіяни намагаються поповнити свої запаси, через що вони звертаються до Ірану за обладнанням, вважають США. Представники США також стверджували, що зростаючі відносини між Іраном і Росією є прикладом того, чому США повинні зберегти свою присутність і вплив на Близькому Сході.

Тим часом Україна благала США надати більш потужні озброєні безпілотники, такі як Gray Eagle, але США не бажали їх надавати через побоювання, що Росія може розцінити це як надмірну ескалацію.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling