Політика

El Pais: Зеленського навряд чи задовільнить допомога Іспанії

5 Серпня 2022 11:17

Міністерство оборони Іспанії продовжує інвентаризацію своїх арсеналів для доставки Україні військової техніки та вирішило передати двадцять бронетранспортерів TOA M-113. Але ця допомога навряд чи задовольнить вимоги президента Володимира Зеленського, пише іспанська El País. "Зеленський просить у західних країн ракети великої дальності та ракети класу «земля-земля», щоб збалансувати сили з російською артилерією", – пише видання.

Іспанський уряд планував передати Києву танки Leopard 2A4, що залишилися, із партії у 108 вживаних одиниць. Їх Німеччина передала в 1995 році, як прелюдію до контракту на виробництво цієї моделі в Іспанії. Міноборони навіть було готово навчити українських танкістів у Латвії та на території Іспанії. Однак міністр Маргарита Роблес виключила цю передачу, стверджуючи, що машини знаходяться «в абсолютно непридатному стані».

"Танки зберігалися протягом десяти років на базі матеріально-технічного забезпечення в Сарагосі після процесу осушення (видалення масла, акумуляторів і будь-яких елементів, які могли їх пошкодити) з метою переобладнання їх у саперно-евакуаційні машини, коли армія матиме кошти. У будь-якому випадку їх налаштування вимагали б ретельного перегляду та модернізації", – пише El País.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling