Політика

Британська розвідка назвала мету візиту Лаврова до країн Африки

27 Липня 2022 10:11

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров намагається переконати лідерів африканських країн виправдати російську агресію проти України

Про це повідомляє міноборони Британії.

Британська розвідка звертає увагу, що Сергій Лавров зараз здійснює візит до Єгипту, Ефіопії, Уганди та Республіки Конго. У Лондоні припускають, що Росія намагатиметься використати візити, щоб звинуватити Захід у міжнародній продовольчій кризі та заручитися підтримкою африканських держав, які наразі залишаються нейтральними щодо російського вторгнення в Україну.

Британці наголошують, що з 2014 року Росія докладає значних зусиль, щоб забезпечити вплив на всю Африку, часто використовуючи приватну військову компанію "Вагнер" як один зі своїх улюблених інструментів впливу в регіоні.

"Росія насамперед співпрацює з Африкою, оскільки вірить, що це посилить ідентичність "великої держави", до якої прагне Росія. Її другорядні цілі, ймовірно, полягають у забезпеченні товарних концесій і переконанні африканських держав голосувати відповідно до інтересів Росії на міжнародних форумах", – дійшли висновку в британській розвідці.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling