Економіка

"Укренерго" заробило на експорті електроенергії до ЄС перші пів мільярда гривень

26 Липня 2022 14:22

За перші 27 днів експорту електроенергії до ЄС Україна отримає понад 500 мільйонів гривень.

Про це інформує "Укренерго".

"Сьогодні Україна може експортувати електроенергію в Румунію, Словаччину та Угорщину, доступна величина міждержавних перетинів в ці країни – 100 МВт. Також експорт української електроенергії відбувається в Польщу (210 МВт) та в Молдову (доступно 600 МВт)", – повідомляють в компанії.

Наразі "Укренерго" реалізує на аукціонах всю доступну пропускну спроможність перетинів із Румунією та Словаччиною – 100 МВт.

"В кожному з аукціонів брали участь від 6 до 13 учасників. При цьому в напрямку Румунії в більшості торгів – 10 і більше компаній, а в напрямку Словаччини – понад 6 компаній. Загалом для участі в аукціонах вже зареєстровано більше 200 учасників", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експорт електроенергії в країни ЄС відкрили, "щоб держава та виробники електроенергії заробили кошти для підготовки до опалювального сезону". Гроші підуть на закупівлю вугілля, ремонти енергоблоків електростанцій та мереж.

"Обсяги експорту української електроенергії в Європу будуть поступово розширюватися за домовленістю з ENTSO-E. Також наразі тривають роботи для розширення міждержавних інтерконекторів з енергосистемою Польщі", – резюмують в "Укренерго".


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling