Політика

Лавров своїми "географічнми" заявами готує підґрунтя для "референдумів", – британська розвідка

24 Липня 2022 09:37

Британська розвідка вважає, що глава МЗС РФ Сергєй Лавров заговорив про "розширення географії" війни через підготовку Росією ґрунту для проведення нових "референдумів" за межами Луганщини та Донеччини.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського міністерства оборони.

20 липня Лавров заявив, що Росія розширила масштаби своєї "спеціальної операції" за межі самопроголошених псевдореспублік у окремих районах Луганщини і Донеччини.

Лавров сказав, що "операція" наразі включає нові додаткові райони, у тому числі Херсонської та Запорізької областей, через те, що західні країни постачають Україні зброю більшої дальності.

"Це майже напевно неправда. Росія не розширила свою війну; збереження довгострокового контролю за цими районами майже напевно було початковою метою вторгнення", – заявила британська розвідка.

Росія вторглася в ці райони в лютому, і окупаційна влада публічно обговорює перспективи проведення так званих "референдумів" на цих територіях як мінімум із середини березня, наголошується в огляді.

"Існує реальна можливість того, що Лавров зробив ці коментарі, щоб підготувати ґрунт для проведення референдумів на окупованих територіях за межами Луганщини та Донеччини", – вважає британська розвідка.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling