Суспільство

"Щоночі — мінус школа": Терехов розповів про новий навчальний рік у Харкові

18 Липня 2022 19:36

Російські обстріли Харкова, знищення шкіл ударами армії окупантів та відсутність достатньої кількості бомбосховищ у навчальних закладах позбавляють місто почати новий навчальний рік у звичному режимі.

Про це в інтерв'ю Суспільному розповів Харківський міський голова Ігор Терехов. Він прокоментував інформацію від міністра освіти Сергія Шкарлета, за словами якого остаточне питання щодо режиму навчання у Харкові вирішуватимуть у серпні.

"Міністр сказав те, що він сказав. А я скажу, як є насправді. Ми не почнемо навчальний рік в режимі офлайн у місті Харків. З багатьох причин. Перша — в нас ідуть бойові дії, постійні обстріли. Друга причина — 110 шкіл зруйновані", — сказав Терехов.

"Дитячі садки зруйновані. Кожен з нас — батько. Хто відпустить дитину до школи, якщо не знає, чи буде приліт в цю школу, чи ні. Ми не запустимо школи без нормальних бомбосховищ! Якщо у школах не буде бомбосховищ. Виходячи з цих факторів, я чітко розумію, що російські агресори, на жаль, крім іншого, вкрали у наших дітей можливість займатися у школі, як займалися ми з вами: ходили, сиділи за партами, навчалися", — додав міський голова.

"Будемо навчатися онлайн. Я проти онлайн-навчання у школах. Я вважаю, що якість освіти знижується насправді. І нашій освіті доведеться вже третій рік у такому рваному режимі працювати. То пандемія, COVID. То ми вчимося, то ми не вчимося. Тепер війна", — сказав Терехов.

Бомбосховищ у школах недостатньо, визнає Терехов: "Нам багато шкіл доведеться будувати з нуля. Бо щоночі — мінус школа".


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling