Суспільство

Міністерства Норвегії були атаковані хакерами

норвегія, хакер

Низка урядових установ Норвегії зазнали хакерського нападу. Загалом виявили атаку на сайти 12 міністерств, справу розслідує поліція. 

Про це йдеться у заяві Міністерства безпеки та обслуговування Норвегії.

“Ми дуже серйозно ставимося до цього інциденту і тісно співпрацюємо з Управлінням національної безпеки та поліцією. Вони вжили низку заходів для боротьби з нападом, і ми уважно стежимо за ситуацією”, — відзначив міністр у справах муніципалітетів і округів Норвегії Сігбйорн Гєлсвік.

Він наголосив, що атака не вплинула на роботу уряду, однак можуть знадобитися додаткові заходи безпеки. Ситуація буде регулярно оцінюватися.

Уряд Норвегії вже створив кризову групу, яка буде розслідувати цей інцидент за допомогою Управління національної безпеки та інших служб безпеки.

“Ми виявили раніше невідому вразливість у програмному забезпеченні одного з наших постачальників. Цією вразливістю скористався невідомий зловмисник. Наразі ми закрили цю вразливість. Про те, хто за цим стоїть і масштаби атаки, говорити зарано. Наше розслідування та розслідування поліції зможуть дати більше відповідей”, — повідомив один із норвезьких чиновників.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling