Політика

Міллі: Україна має від 30 до 45 днів для завершення контрнаступу

контрнаступ

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що погодні умови дозволять українським військовим продовжувати активні наступальні дії протягом 30-45 днів.

В інтерв’ю ведучій недільного ранкового телешоу ВВС Лоре Кунсберг Міллі зазначив, що з настанням осінньої погоди Збройним силам України буде важче маневрувати.

Він також заявив, що українська армія рухається вперед, хоча повільніше, ніж очікувалося.

«Важкі бої все ще трывають. Українці б’ються і послідовно просуваються, – заявив Міллі. — Залишилася ще деяка кількість часу, ймовірно, близько 30-45 днів придатної для боїв погоди, тож українці поки що не закінчили. Бої ще не закінчилися. [ЗСУ] поки що не закінчили бойову фазу того, що вони запланували».

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що український контрнаступ продовжиться і за погіршення погоди та настання холодів. “Бойові дії так чи інакше продовжаться. У холоди, при вологості та сльоті складніше боротися, але бої будуть йти далі. Контрнаступ триватиме”, – сказав він на зустрічі “Ялтинської європейської стратегії” (YES) у Києві.

Він визнав, що контрнаступ йде повільніше, ніж багато хто сподівався, і пов’язав це з великою концентрацією мін, залишених росіянами, а також з атаками російських дронів-камікадзе.

Контрнаступ ЗСУ розпочався на початку літа, проте з того часу українські війська зуміли звільнити лише невеликий обсяг території на півдні країни. Проте ЗСУ заявили, що зуміли прорвати першу та найбільш укріплену лінію оборони російської армії у Запорізькій області.

«Я з самого початку говорив, що ця війна буде довгою, повільною, важкою та пов’язаною з великою кількістю жертв. Так і відбувається», — прокоментував Міллі.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling